"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ФДМУ зменшив розмір гарантії в конкурсах щодо ОПЗ і енергокомпаній

Четвер, 17 березня 2016, 15:11

Розмір гарантійного внеску для участі в конкурсах з продажу Одеського припортового заводу, компаній енергосектору та інших стратегічних підприємств буде знижено з 20% початкової ціни до 5%.

Про це повідомив глава Фонду державного майна Ігор Білоус журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Після рішення покупця про участь у конкурсі, він отримає платіжку з 5%, яку повинен буде сплатити", - сказав глава відомства.

Він уточнив, що Фонд прийняв відповідний наказ, який вже направлений на реєстрацію в Міністерство юстиції, а також повинен бути узгоджений з Антимонопольним комітетом.

Реклама:

Білоус пояснив, що зниження розміру гарантії до 5% дозволить знизити ризики потенційних покупців пов'язані з недовірою до української фінансової системи.

У той же час, він додав, що з урахуванням значної початкової ціни така гарантія буде достатнім бар'єром для відсіву недобросовісних учасників конкурсу.

Глава ФДМ зазначив, що для підприємств групи "B" розмір гарантії залишається на рівні 20%, для "малої" приватизації - 10%, так як їх початкова ціна невелика.

Як повідомлялося, за пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації,були включені 342 об'єкта.

Із запланованих 17 млрд гривень за 11 місяців минулого року до бюджету від приватизації надійшло 144 млн, або 0,8% від плану.

У 2016 році Кабінет міністрів запланував залучити до бюджету від приватизації 17,1 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!