"Рошен" без конкурсу отримала в оренду землю у Борисполі

Четвер, 17 березня 2016, 14:00

ТОВ "Бісквітний комплекс "Рошен" отримав у оренду 7,5 гектара землі у Борисполі підписавши договор суборенди, без конкурсів і аукціонів.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода та "UA:Першого".

Як зазначається, на початку липня 2015 року ТОВ "Логістичний центр "Кондитер" звернувся до мера Борисполя із листом, у якому просив знайти земельну ділянку для нового бісквітного комплексу.

При цьому, через деякий час "Логістичний центр "Кондитер" змінює назву на "Бісквітний комплекс "Рошен".

Реклама:

Восьмого вересня міська влада надала кілька ділянок в оренду комунальному підприємству "Виробниче управління комунального господарства", скориставшись нормою, що для надання ділянок комунальникам аукціон не потрібний.

"Уже тоді "Схеми" передбачали, що "Рошен" візьме цю землю в суборенду в обхід земельного аукціону. Днями журналісти програми отримали документ, який підтвердив, що саме так і сталося", - йдеться у розслідуванні.

Між комунальним підприємством і ТОВ "Бісквітний комплекс "Рошен" було підписано договір суборенди ділянки площею 7,5 гектара.

"Таким чином, 7,5 гектара з необхідних 20 корпорація "Рошен" уже отримала на позаконкурсних умовах", - зазначають журналісти "Схем".

Крім того, у вересні 2015 року йшлося про 130 мільйонів пайового внеску компанії в бюджет міста. Натомість зараз сумма зменшилася до 30 мільйонів. 

"Бісквітний комплекс "Рошен" структура концерну Roshen, який об'єднує ряд кондитерських фабрик в Україні, а також Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Roshen виробляє до 200 видів кондитерських виробів, загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тисяч тонн в рік.

Порошенко після вступу на посаду президента України заявляв про намір продати свої активи.

Повідомлялося також про його плани з передачі кондитерського концерну в траст інвестиційної компанії Rothschild, раніше найнятої для пошуку покупців, а також продажу Roshen менеджменту в розстрочку, якщо інші покупці на нього не знайдуться.

У січні 2016 року Порошенко заявив про підписання договору, за яким він передав свою частку в Roshen в незалежний "сліпий" траст.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: