НБУ дав доступ до ринку 4 обмінникам

Четвер, 17 березня 2016, 12:08

Національний банк 15 березня 2016 року оформив генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій (діяльність з обміну валют) чотирьом небанківським фінансовим установам (НФУ).

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, ліцензії отримали такі компанії: ТОВ "Фінансова компанія Партнер"; ТОВ "Фінансова компанія "Голден Групп""; ТОВ "ДСД Фінанс"; ТОВ "Іноме Груп".

Нагадаємо, 29 грудня 2015 року Нацбанк прийняв низку постанов, якими, зокрема, встановлено нові вимоги щодо розміру власного капіталу НФУ та розкриття інформації про структуру її власності.

Реклама:

Для НФУ, які одержали генеральні ліцензії до вступу в силу нових постанов, установлено перехідний період до 01 липня 2016 року щодо нових вимог до власного капіталу та захищеності приміщень.

На момент вступу в силу постанов на розгляді в Нацбанку знаходились пакети документів на отримання генеральної ліцензії на здійснення валютно-обмінних операцій 9 небанківських фінансових установ.

Надані ними пакети не відповідали новим вимогам, проте Нацбанк вирішив не відмовляти у наданні ліцензій, а дати установам термін до 1 березня 2016 року на доопрацювання. Чотири компанії вже виконали вимоги та отримали ліцензії, йдеться у повідомленні.

Найближчим часом очікується погодження пакетів документів ще трьох компаній.

На даний момент генеральну ліцензію на здійснення валютно-обмінних операцій мають 21 НФУ.

На 16 березня 2016 року вони мали 2327 структурних підрозділів, що на 17% більше ніж на початку року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!