Рада може спростити умови ведення бізнесу в Україніі

Четвер, 17 березня 2016, 09:00

У Верховній Раді України зареєстровані 4 законопроекти, розроблені Офісом ефективного регулювання BRDO спільно з групою народних депутатів України, що сприяють посиленню позицій України у рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку Doing Business-2017.

Це законопроекти №4187 (щодо вдосконалення державного регулювання процесу будівництва), №4188 (щодо запровадження права довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов'язань), №4194 (щодо використання печаток юридичними особами та фізичними-особами підприємцями) та №4195 (щодо спрощення реєстрації новостворених суб'єктів платниками єдиного податку та податку на додану вартість, розроблений спільно з організацією Easy Business).

За оцінками експертів, прийняття цих документів дозволить подолати 7 з 43 кроків Дорожньої карти Doing Business-2017, створеної експертами BRDO спільно з Міністерством економічного розвитку та торгівлі України та затвердженої Урядом у грудні 2015 року.

Запропоновані законопроекти гармонізують вимоги до суб’єктів архітектурної діяльності з директивами ЄС та впорядковують регулювання будівництва деяких категорій об’єктів; вдосконалюють законодавство у сфері доступу до кредитних ресурсів; спрощують правила при використанні печаток у господарській діяльності суб’єктів бізнесу; спрощують та роблять більш прозорими процедури реєстрації суб’єктів господарювання податниками ПДВ та обрання ними спрощеної системи оподаткування.

Реклама:

Рейтинг Світового банку Doing Business — це результат щорічного дослідження, що оцінює легкість ведення підприємницької діяльності на базі 10 індикаторів у 189 країнах. Компоненти рейтингу оцінюють нормативні акти, що регулюють діяльність малих і середніх підприємств протягом усього життєвого циклу, та їх фактичне використання на практиці.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: