"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" просить РНБО зберегти залізничне сполучення з Донбасом

Середа, 16 березня 2016, 20:18

В.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Завгородній звернувся до Ради національної безпеки й оборони із проханням підтримати збереження залізничного сполучення з підприємствами, розташованими на не підконтрольних Україні територіях Донецької й Луганської областей.

Про це йдеться у зверненні Завгороднього до РНБО, пишуть "Українські новини".

Голова "Укрзалізниці" запропонував механізм, що дає змогу виконати вимоги РНБО й захистити єдину диспетчерську систему від несанкціонованого доступу.

Зокрема, замість ДП "Донецька залізниця" уже створена однойменна регіональна філія ПАТ "Укрзалізниця", розташована на підконтрольній території Донбасу в місті Красний Лиман.

Реклама:

Керівництво залізниці просить РНБО дозволити філії здійснювати співробітництво із суб'єктами господарювання, які ведуть свою діяльність на території проведення АТО відповідно до українського законодавства.

У складі філії пропонується створити Донецьку й Луганську дирекції залізничних перевезень і включити до їхнього складу розташовані в неконтрольованих районах комунікації, а також штат співробітників, необхідний для їх роботи.

Ці дирекції будуть перевозити вантажі зі станцій, розташованих на неконтрольованій території. При цьому оплата за перевезення в повному обсязі буде проводитися виключно на території, підконтрольній Україні.

 
 натиснути для збільшення

Крім цього, "Укрзалізниця" у співробітництві зі СБУ, ДФС і Держприкордонслужбою закриють доступ з непідконтрольних територій до автоматизованих систем управління залізничним рухом.

Перевезення із зони АТО будуть відбуватися під контролем силовиків - переміщення рухомого складу по всій транспортній мережі "Донецької залізниці" проконтролюють спецслужби та прикордонники.

Керівництво ПАТ пропонує й вирішення проблеми працевлаштування залізничників, які раніше працювали в ДП "Донецька залізниця". Вони будуть переведені в штат регіональної філії.

Нагадаємо, раніше представники таких промислових підприємств як ПрАТ "Донецьксталь, ТОВ "ДТЕК Енерго", ПАТ "Метінвест-Шипинг", ТОВ "ЮМГ-Трейдинг" написали лист на ім'я президента, прем'єра і міністра інфраструктури із закликом зберегти вантажоперевезення з непідконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей.

Розрив технологічних ланцюжків загрожує втратою тисяч робочих місць, а також значними збитками для держбюджету. Крім того, українські ТЕС ризикують залишитися без енергетичного вугілля, що добувається на Донбасі.

У свою чергу, РНБО повідомила, що не зверталась у Кабінет міністрів з вимогою припинити залізничне сполучення з не підконтрольними Україні територіями Донецької й Луганської областей.

Єдиною умовою збереження залізничних перевезень, висунутою до Міністерства інфраструктури й ПАТ "Укрзалізниця", було перенесення управління залізницею на контрольовану територію, щоб виключити несанкціонований доступ до єдиної диспетчерської системи України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: