"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Скосирська подала в суд на Держзембанк

Середа, 16 березня 2016, 18:48

Світлана Скосирська 2 березня подала позов на Держзембанк до Господарського суду Києва.

Про це повідомляє FinClub.

Суддя Господарського суду Тетяна Ващенко розглянула позовну заяву Скосирськоъ як "глави правління ПАТ "Державний земельний банк", хоча саме в цьому факті сумніваються члени правління банку, пише видання.

У своєму позові Скосирська вимагає "визнати недійсним рішення", правда, яке саме рішення - не вказано. Позов був прийнятий до виробництва, перше засідання суду у справі №910/3471/16 було призначено на 15 березня.

Реклама:

За словами члена правління Держзембанку Ігоря Волошина, "правління в якості відповідача в засіданні участі не брало і навіть не поінформовано". Тому результати першого засідання йому не відомі.

"Повідомили зацікавлені особи з розширеною довіреністю. Іншим членам правління інформацію він відмовився надавати. Я випадково дізнався вчора про судовий процес проти банку і членів правління. Фактично матеріали і процес фабрикуються на користь однієї особи", - розповів він.

Позицію заступника голови Держзембанку Володимира Братчикова, який мав розширену довіреність від Скосирської, з цього питання поки дізнатися не вдалося, як і суть позовних претензій.

Як повідомлялося, Скосирська звільнилася з посади голови правління "Держзембанку" 26 січня за власним бажанням, однак вже 17 лютого вона несподівано повернулася в банк.

Як відомо, Держзембанк ще в 2014 році вирішили ліквідувати, але Кабмін передумав і вирішив приватизувати банк. Поки відповідний законопроект не був розглянутий, але і ліквідацію не розпочато.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: