У Гонтаревої запропонували банкам трансформуватися у фінансові компанії

Середа, 16 березня 2016, 17:30

Національний банк розглядає можливість позбавлення банків ліцензій на здійснення діяльності без подальшої ліквідації, щоб фінансові установи могли продовжувати діяльність у фінансовій сфері.

Про це повідомив заступник директора Департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ Олександр Бевз під час круглого столу в Києві, передає УНІАН.

"Національний банк розглядає можливість позбавлення банківської ліцензії з можливістю продовжувати діяльність у фінансовій сфері як фінансова компанія, без ліквідації юридичної особи", - сказав Бевз.

За його словами, 15 березня правління НБУ обговорювало це питання і прийняв рішення дозволити таку трансформацію банкам, які не бажають продовжувати займатися банківською діяльністю, оскільки не можуть виконувати встановлені нормативи, але при цьому не хочуть проходити складну процедуру ліквідації і мають намір продовжувати працювати як фінансова компанія.

Реклама:

При цьому Бевз відзначив, що якщо банк хоче надавати інші фінансові послуги, то відповідну ліцензію, наприклад, у Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, він має одержати до відкликання банківської ліцензії.

Представник Нацбанку також повідомив, що цей механізм потребує внесення змін до законодавства, і відповідний законопроект буде подано до Верховної Ради впродовж квітня.

Раніше повідомлялося, що Національний банк прийняв концепцію спрощеного злиття банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!