"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Демчишин хоче конкурсу на керівників "Нафтогазу" й "Енергоатому"

Середа, 16 березня 2016, 17:08

Керівників НАК "Нафтогаз Україна" і НАЕК "Енергоатом", як і інших державних компаній, слід було б призначати за результатами конкурсів.

Таку думку висловив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, повідомляє "Укрінформ".

"Ми чомусь проводимо конкурси на підприємствах "Укренерго", "Центренерго", "Укргідроенерго", "Укрінтеренерго", але не проводимо конкурси по тому ж "Нафтогазу" або "Енергоатому". Мені це дуже дивно", - сказав Демчишин.

Раніше народний депутат Ігор Луценко повідомив, що Демчишин планує на засіданні уряду у середу порушити питання звільнення президента "Енергоатому" Юрія Недашківського.

Реклама:

Як відомо, Недашковський вперше очолив Енергоатом у 2002 році. Надалі він ще двічі очолював держкомпанію - в 2005 році, коли український уряд формувалося з членів "Нашої України" і БЮТ, і в 2008-му, коли Юлія Тимошенко вдруге стала прем'єр-міністром.

Недашковський встиг попрацювати на посаді керівника "Енергоатому" і після приходу до влади Віктора Януковича - він був звільнений з посади тільки в 2012 році.

У березні 2014 року, після втечі Віктора Януковича і призначення прем'єром Арсенія Яценюка, Недашковський очолив компанію в четвертий раз.

Юрій Недашковський вважається людиною соратника прем'єр-міністра Арсенія Яценюка,  народного депутата від "Народного фронту Миколи Мартиненка.

У квітні глава Держфінінспекції Микола Гордієнко, відкритим текстом назвав Миколу Мартиненка "смотрящим" за "Енергоатомом".

Демчишина призначили до уряду за квотою президента Петра Порошенка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: