"Укргазвидобування" повинна повернути "Дельта Банку" 214 мільйонів гривень

Середа, 16 березня 2016, 15:14

Вищий господарський суд України визнав заборгованість ПАТ "Укргазвидобування" перед АТ "Дельта Банк" у розмірі 214,11 млн гривень.

Про це йдеться у рішенні суду від 15 березня 2016 року у справі за позовом "Дельта Банку" до "Укргазвидобування", повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

У Фонді нагадали, що уповноважена особа "Дельта Банку" у квітні 2015 року визнала нікчемними низку договорів між "Укргазвидобуванням" та "Дельта Банком".

"Відповідно до цих договорів, права вимоги за боргом "Укргазвидобування" передавались від "Дельта Банку" до поручителів - фізичних осіб. При цьому, кредит "Укргазвидобування" погашався не "живими коштами", а за рахунок залишків на рахунках фізичних осіб  - поручителів  у "Дельта Банку", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Таким чином, відбулося  незаконне погашення заборгованості за кредитним договором, шляхом надання окремим кредиторам  переваг та пільг прямо не встановлених для них законом", - повідомляє прес-служба.

Також наголошується, що зважаючи на рішення суду, кошти,  стягнуті з "Укргазвидобування" будуть спрямовані на погашення заборгованості "Дельта Банку" перед вкладниками та кредиторами в черговості, визначеній законом "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Раніше голова "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявив, що проти нового менеджменту компанії вже більше півроку ведеться війна з боку корупціонерів.

До цього Прохоренко звинуватив народних депутатів від "Народного фронту" в "корупційному втручанні" у роботу держпідприємства.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: