Ціни на нафту повернулася до зростання

Середа, 16 березня 2016, 10:24

Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку на тлі даних Американського інституту нафти (API) про запаси нафти в США.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 08.06 вартість травневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднімалася на 0,93% - до 39,10 долара за барель, ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 1,35%, до 36,83 долара за барель.

Згідно зі звітом API про тижневі запаси в країні, опублікованому раніше, показник виріс на 1,5 мільйона барелів.

Реклама:

При цьому аналітики очікували більш значного зростання показника - на 3,4 мільйона барелів.

Тепер трейдери знаходяться в очікуванні статистики щодо запасів від міненерго США.

За прогнозами аналітиків, показник збільшився на 3,452 мільйона барелів, до 489,9 мільйона барелів. Тижнем раніше запаси зросли на 4 мільйони барелів, або на 0,8% - до 486,5 мільйона барелів.

"Увага до даних міненерго буде більш пильною на цьому тижні... Чергове зростання запасів на тлі ознак слабкого попиту на бензин поставить ціни під ще більший тиск", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків банку ANZ.

Нагадаємо, раніше МЕА заявило, що, на його думку, світові ціни на нафту, швидше за все, вже досягли мінімуму, а значить, скоро почнуть зростати. Цьому сприяють очікування агентства того, що повернення Ірану на нафтовий ринок не сильно вдарить по попиту, а також ознаки зниження поставок країнами ОПЕК.

При цьому, на думку МЕА, відновлення цін на нафту не означає, що "найгірше вже позаду".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!