Фонд гарантування звинуватив кредиторів "Дельта банку" в привласненні активів

Середа, 16 березня 2016, 10:08

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб звинувачує "Авант Банк", групу "Фокстрот", "Ощадбанк" і Державну іпотечну установу (ДІУ) в спробі виведення активів із неплатоспроможного "Дельта Банку" шляхом укладення нікчемних договорів.

Про це йдеться в матеріалах фонду, пише "УНІАН".

Як зазначає Фонд, не маючи можливості повернути свої кошти з проблемного банку, зазначені кредитори переоформляли на себе ліквідні активи.

При цьому договори із забезпечення вимог, що дають право кредиторам вимагати заставу, укладалися або в період фактичної неплатоспроможності банку, або трохи раніше. При цьому попередні договори не відображались в обліку банку, що є порушенням правил обліку і свідчить проспотворення дат укладання договорів.

Реклама:

Зокрема, "Авант Банк" уклав договір по операції із забезпечення вимог на суму 0,5 млрд грн, група "Фокстрот" - на 3 млрд грн, "Ощадбанк" - на 2 млрд грн, ДІУ - 3,8 млрд грн.

При цьому в фонді зазначили, що кредиторські вимоги "Фокстроту" в три рази менші, ніж сума активів, на які він претендує, водночас сума зобов'язань "Дельти" перед "Ощадбанком" вища суми, на яку претендує держбанк.

Як повідомлялося раніше, Печерський районний суд Києва 12 березня задовольнив позов "Ощадбанку" до Миколи Лагуна про стягнення з нього, як з фінансового поручителя "Дельта Банку", заборгованості в сумі 3 млрд гривень.

Як відомо, Нацбанк 2 вересня за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізосіб ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку", який належить Миколі Лагуну.

2 березня НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: