"Нафтогаз" збільшить позовні вимоги до "Газпрому" на мільярд - Вітренко

Вівторок, 15 березня 2016, 19:20

НАК "Нафтогаз України" продовжить підвищувати позовні вимоги в Стокгольмському арбітражі до "Газпрому" до закінчення судового процесу.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор з розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко. 

Касательно увеличения исковых требований Газпрома к Нафтогазу.Не стоит этому удивляться, или тем более переживать по э...

Опубликовано Юрием Витренко 15 марта 2016 г.

 "Щодо збільшення позовних вимог "Газпрому" до "Нафтогазу". Не варто цьому дивуватися, або тим більше переживати з цього приводу. До закінчення арбітражного процесу в Стокгольмі обидві сторони збільшуватимуть свої позовні вимоги", - написав Вітренко. 

Реклама:

За його словами, тільки за перший квартал 2016 року "Нафтогаз" виставить "Газпрому" близько 1 млрд дол як недоплату за транзит російського газу по території України.

"Газпром", у свою чергу, як зазначає Вітренко, нараховуватиме "Нафтогазу" додаткові суми за той газ, який російська компанія хоче продати Україні, посилаючись на принцип "бери або плати".

"Нафтогаз" буде вказувати на те, що цей принцип не може застосовуватися через низку причин (завищена ціна, абсолютно неадекватний обсяг, незаконні обмеження за місцем призначення поставок тощо)", - написав Вітренко. 

Крім того, за його словами, "Нафтогаз" буде нараховувати додаткові суми як компенсацію за переплату (порівняно зі справедливою ціною) за поставлений Україні газ (наприклад, у 2015 році) та їх недоплату за надані нами послуги з транзиту", - наголосив Вітренко.

Нагадаємо, "Газпром" направив в Стокгольмський міжнародний арбітраж уточнені вимоги до НАК "Нафтогаз України" за контрактом купівлі-продажу газу від 19 січня 2009 року.

Як відомо, "Нафтогаз" очікує рішення Стокгольмського арбітражу щодо спору з "Газпромом" за контрактом про закупівлю газу до осені 2016 року, а за транзитним контрактом - у грудні 2016 року.

Нагадаємо, "Газпром" і "Нафтогаз" судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!