Інвестори подали позов до Volkswagen на 3,3 мільярда євро

Вівторок, 15 березня 2016, 17:24

Юридична фірма подала колективний позов на 3,3 млрд євро до Volkswagen від імені 278 інституційних інвесторів.

Про це пише "РБК" з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, до німецького автовиробника Volkswagen поданий позов на 3,3 млрд євро в зв'язку з приховуванням компанією інформації про шкідливі вихлопи дизельних моделей.

Агентство відзначає, що це найбільший позов в Німеччині після серії позовів, поданих в США.

Реклама:

Позивачами у справі виступають 278 інституційних інвесторів з усього світу, сказав Bloomberg по телефону юрист Андреас Тільп.

Він зазначив, що в позові, поданому в місті Брауншвейг, стверджується, що VW неопублікував своєчасно інформацію про скандал з вихлопними газами.

Юрист пояснив, що компанія-відповідач відмовилася обговорювати з інвесторами досудове врегулювання і не застосовуватиме стратегію захисту, засновану на терміни позовної давності.

За словами Тільпа, позивачами є інвестиційні компанії і підрозділи з Австралії, Австрії, Німеччини, Канади, Данії, Франції, Італії, Японії, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Швеції, Швейцарії, Великобританії, США і Тайваню.

Серед них 17 німецьких компаній з управління інвестиціями, страхові фірми, а також один з найбільших американських пенсійних фондів - Система пенсійного забезпечення держслужбовців Каліфорнії.

Тільп додав, що з його юридичною конторою ведуть переговори ще 20 інституційних інвесторів, які хочуть подати до VW ще один позов на суму понад 1 млрд євро.

Нагадаємо, в минулому році Volkswagen зізнався, що на машинах з дизельними двигунами було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло обходити перевірки на вміст шкідливих викидів у вихлопних газах.

Як заявив на минулому тижні представник суду в Брауншвейгу, вони отримали вже 65 позовів у зв'язку з цим скандалом.

Компанії також загрожують безліч позовів в США і кримінальні розслідування в кількох країнах, нагадує Bloomberg.

У США VW може бути оштрафована на 18 млрд.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: