"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці ліквідували "конверт" з обігом понад 48 мільйонів

Вівторок, 15 березня 2016, 16:52

Співробітниками податкової міліції у Черкаській області припинено діяльність "конвертаційного центру", який діяв на території Києва та Черкаської області.

Про це йдеться у повідомленні ДФС.

Як зазначається, центр було організовано групою осіб, які створили та зареєстрували на підставних осіб 22 суб`єкта господарської діяльності.

"Фіктивні підприємства формували штучний податковий кредит підприємствам реального сектору економіки, які перераховували грошові кошти за товарно-матеріальні цінності, роботи і послуги на розрахункові рахунки зазначених фіктивних підприємств та "податкових ям". У подальшому учасники групи знімали грошові кошти дрібними сумами (20-50 тис грн.) та повертали клієнтам", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Загальний обіг коштів через розрахункові рахунки, відкриті у філіях комерційних банків, становив понад 48 млн грн. Ймовірні втрати бюджету становлять близько 8 млн грн.

За результатами обшуків виявлено та вилучено 14 печаток, кліше, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, втрачені паспорти, бухгалтерські документи та чорнові записи, а також автомобіль "Ауді А4".

На розрахункових рахунках транзитно-конвертаційних підприємств заблоковано кошти у сумі 582 тисяч грн. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо,  Державна фіскальна служба України в січні-лютому 2016 року зупинила діяльність 13 конвертаційних центрів.

За даними Фіскальної служби, конвертаційні центри "відмили" 10,7 млрд грн, збитки держави від їх діяльності становили 1,3 млрд грн.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!