"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекономіки може знизити прогноз зростання ВВП України

Вівторок, 15 березня 2016, 12:53

Міністерство економічного розвитку і торгівлі може погіршити прогноз зростання економіки України на 2016 рік з чинного прогнозу в 2% у зв'язку зі складнощами через обмеження транзиту з боку Росії та низькими світовими цінами на сировинну продукцію.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко на прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

"Ми не переглядали показники інфляції цього року. Ми бачимо дефляцію з початку року. Ми також поки не переглядали прогнози економічного зростання, хоча ми припускаємо, що, можливо, ... 1% на перший квартал (2016 року - Ред.)", - заявила Клименко.

"Можливе погіршення у першому півріччі, оскільки у нас складна ситуація з транзитом, у нас складна ситуація з ембарго, торгова війна, яка йде з Російською Федерацією. Це погіршує наш баланс і наші показники", - сказала вона.

Реклама:

За словами Клименко, міністерство поки зберігає прогноз інфляції на 2016 рік на рівні 12% і прогноз залучення прямих іноземних інвестицій на рівні 5 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує зростання валового внутрішнього продукту в 1 півріччі на 1%.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення , щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!