"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Аграрний фонд" заявляє про чергову спробу розкрадання цукру

Понеділок, 14 березня 2016, 20:07

Прокуратура Київської області може бути причетна до розкрадання цукру, що належить державній спеціалізованій бюджетній установі "Аграрний фонд" та зберігається на складах в Луцьку.

Про це йдеться в прес-релізі фонду з посиланням на директора відомства Олега Липового.

"У нас є інформація, що готується виведення з держвласності 35 тисяч тонн цукру, який належить "Аграрному фонду" та зберігається на складах у Луцьку. У нас є всі підстави так вважати, оскільки лист до Кабміну з проханням відсторонити від посад нинішнє керівництво ГСБУ "Аграрний фонд" надійшло від прокуратури Київської області за підписом прокурора Курка О. М.", - сказав він.

За словами Липового, саме цей прокурор Київської обласної прокуратури наприкінці 2015 року ухвалив остаточне рішення про передання стороннім особам 30 тисяч тонн цукру-піску, який належав ДСБУ "Аграрний фонд" та зберігався на складах в Черкаській області.

Реклама:

"Ми робимо висновок, що Київська обласна прокуратура, яка прийняла остаточне рішення про незаконне передання цукру в Черкасах, зараз замітає сліди попередньої угоди, і має намір провернути таку ж аферу в Луцьку, - зазначив Липовий.

ДСБУ "Аграрний фонд" звернувся до правоохоронних органів з проханням запобігти черговій крадіжці державного майна.

Раніше ЕП писала, що наприкінці 2015 року зі складів в Черкаській області було розкрадено 30 тисяч тонн цукру-піску, що належить ДСБУ "Аграрний фонд". Збитки, завдані державі, оцінюються в 350 млн гривень.

Інтерфакс-Україна

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: