АМКУ: "Газпром" не відреагував на рішення про штраф

Понеділок, 14 березня 2016, 12:52

Антимонопольний констатує відсутність реакції компанією "Газпром" на рішення про накладення штрафу 86 млрд гривень і допускає його оскарження в суді.

Про це в ході прес-конференції повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв, передають "Українські Новини".

"22 січня було прийнято рішення визнання зловживання "Газпромом" монопольним становищем на ринку транзиту газу по магістральних газопроводах. Компанії надано 2 місяці з моменту отримання цього рішення на те, щоб виконати рішення або оскаржити в суді. Станом на сьогодні цей термін не закінчився. але ми, безумовно, очікуємо, що швидше за все "Газпром" буде оскаржувати це рішення в суді. Ми готові до цього", - сказав він.

Голова АМКУ додав, що, не дивлячись на те, що в ЗМІ з'являлася інформація, що нібито "Газпром" вже готує позов до комітету, на даний момент офіційно це інформація не підтвердилася.

Реклама:

Нагадаємо, 22 січня 2016 року Антимонопольний комітет наклав штраф на російський "Газпром" у 85 мільярдів гривень за зловживання монопольним становищем.

Як відомо, 14 січня представники "Газпрому" не прибули в Антимонопольний комітет на перші слухання у справі про зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу в 2009-2015 роках.

Як повідомлялося, наприкінці грудня АМКУ визнав "Газпром" монополістом на ринку транзиту газу в 2009-2015 роках.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!