Royal Bank of Scotland замінить співробітників роботами

Понеділок, 14 березня 2016, 11:38

Британський банк Royal Bank of Scotland планує скоротити близько 550 співробітників в рамках програми заміни підрозділів, що здійснюють приватне консультування клієнтів з питань інвестицій та страхування, на так званих роботів-консультантів.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело з банку.

За словами джерела, деякі клієнти будуть направлятися на обслуговування за допомогою нової інвестиційної онлайн-платформи.

У подібну категорію потраплять, наприклад, люди, розмір інвестицій яких становить менше 250 тисяч фунтів стерлінгів (близько 360 тисяч доларів).

Реклама:

"Наші клієнти все частіше хочуть отримувати банківські послуги, використовуючи цифрові технології. В результаті, ми скорочуємо кількість наших особистих консультантів і направляємо значні кошти в інвестиційну онлайн-платформу, яка дозволяє нам допомагати новій групі клієнтів з мінімальним рівнем інвестицій всього лише 500 фунтів стерлінгів", - цитує агентство заяву RBS.

Гендиректор RBS Росс Макеван зараз спрямовує значні зусилля на зниження витрат, в тому числі, скорочуючи число співробітників, і робить акцент на внутрішньому споживчому кредитуванні. Це пов'язано зі спробами RBS поліпшити показники прибутку після восьми років щорічних збитків поспіль.

Прайм

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: