"УЗ" обмежила навантаження з Авдіївського коксохіму через брак палива

Понеділок, 14 березня 2016, 09:32

В "Укрзалізниці" гостра нестача дизпалива, через що вона не може забезпечити вивезення всього обсягу коксу, виробленого Авдіївським коксохімічним заводом (АКХЗ).

Про це повідомив гендиректор підприємства Муса Магомедов, пише ЦТС.

"На сьогоднішній день на колесах коштує 19 000 тонн коксу, які не прийняті до перевезення залізницею. В добу ми виробляємо 7000 тонн, вивозять в кращому зараз тільки 5000, сьогодні - 2400. Ще три доби такої роботи - і ми запечатаному станцію Авдіївка" , - написав Магомедов на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, 13 березня вранці він розпорядився знизити виробництво до 6 тисяч тонн коксу на добу - самого мінімального допустимого значення.

Реклама:

"Далі знижувати нікуди - потрібно знову йти в консервацію і нести сверхпотері на покупку природного газу", - додав глава підприємства.

Він також підкреслив, що потреби у метпідприємств в коксі високі і на складах залишків ніхто не тримає.

Магомедов вважає, що в закупівлі дизпалива для залізничників потрібно переходити на прямий формульний контракт з його виробником, так як тендерні закупівлі в цій області проводяться "непрофесійно і неефективно".

"Я переконаний, що в закупівлі дизпалива необхідно переходити на прямий формульний контракт з його виробником - в іншому випадку ніяких індексацій тарифів не вистачить, щоб профінансувати такі закупівлі", - зазначив він.

Нагадаємо, 3 березня "УЗ" повідомила, що Антимонопольний комітет (АМКУ) призупинив процедуру закупівлі дизпалива для потреб ж / д галузі, що може привести до припинення руху поїздів.

"УЗ" повідомила, що дизпалива на залізницях є лише на кілька днів роботи.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: