"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У рейтингу країн з найкращим швидкісним залізничним сполученням лідирує Японія

Неділя, 13 березня 2016, 11:13

Європейський сайт про подорожі GoEuro склав рейтинг країн світу з найкращим швидкісним залізничним сполученням, де першу десятку списку поділили азіатські і європейські держави.

Про це з посиланням на дані рейтингу пише "Центр транспортних стратегій".

Як зазначається, трійка лідерів знаходиться в Азії: Японія, Південна Корея і Китай.

При цьому по ряду показників кожна з цих країн посіла перше місце. Так, рекорд швидкості поїзда був поставлений в Японії - 603 км/ч. А максимальне охоплення населення швидкісними поїздами зафіксований в Південній Кореї - 44,67%.

Реклама:

Китай, який посів у загальному рейтингу третє місце, переміг у двох номінаціях.

"У Піднебесній знаходиться найбільша кількість швидкісних ж/д магістралей - 29,22% від загальної протяжності залізниць. Також регулярні потяги в Китаї курсують з найвищою швидкістю - 350 км/год ", - пише видання.

Крім того, до першої десятки потрапили ще дві азіатські країни - Тайвань і Туреччина. Вони посіли шосте і десяте місце відповідно. У Туреччині зафіксована найнижча вартість проїзду за кілометр - 3 євроценти. Аналогічний показник має і Росія.

Решта місць першої десятки зайняли європейські країни. Франція і Іспанія розташувалися на четвертій і п'ятій позиції, а Німеччина, Італія, Австрія - з сьомої по дев'яту позицію.

Всього в рейтингу представлено 20 країн з Європи, Азії та Північної Америки.

Другу десятку також сформували європейські та азіатські держави: Швеція, Бельгія, Нідерланди, Португалія, Росія, Польща, Узбекистан, Норвегія, Фінляндія.

Північна Америка представлена тільки Сполученими Штатами, де найдорожчий проїзд - 45 євроцентів за кілометр.

При складанні рейтингу експерти сайту враховували п'ять показників: рекордна швидкість, операційна швидкість регулярних поїздів, процентне співвідношення швидкісних і звичайних ж/д магістралей, охоплення населення швидкісними поїздами, вартість проїзду в швидкісному поїзді за кілометр.

 
 

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: