У Словаччині запустять надзвуковий поїзд, що доїжджає до Відня за 8 хвилин

Субота, 12 березня 2016, 10:00

Компанія Hyperloop Transportation Technologies оголосила про те, що підписала з урядом Словаччини договір про майбутнє будівництво надзвукової транспортної системи, яка з'єднає Братиславу з Віднем і Будапештом.

Про це, з посиланням на Mashable передає "Лєнта.ру".

"Зараз поїздка зі столиці Словаччини в столицю Австрії на автомобілі займає близько години - Hyperloop скоротить цей час до восьми хвилин", - пише видання.

За словами керівника компанії Дірка Альборна словацький Hyperloop з'явиться "досить швидко".

Реклама:

Як зазначається, конкретні тимчасові рамки Альборн не позначив, пославшись на те, що кілька важливих факторів ще залишилися неврахованими. Перш за все мова йде про точний маршрут. Остаточно кошторис проекту буде затверджена після спільного засідання з представниками Євросоюзу і словацькими інвесторами.

За словами Альборна, запуск Hyperloop в Словаччині в подальшому сприятиме виходу інноваційних транспортних технологій і в іншій частині Європи.

Альборн також назвав Словаччину лідером в автомобілебудуванні і матеріалознавстві.

"Саме там знаходяться заводи по збірці Volkswagen Touareg, Audi Q7 і Porsche Cayenne. Крім того, Братиславська фірма AeroMobil вже в 2017 році планує почати масовий випуск літаючих автомобілів", - цитує його "Лента.ру".

Hyperloop - система труб для переміщення капсули з пасажирами - є гібридом вакуумного поїзда і маглева. Передбачається домогтися середньої швидкості поїзда 1130 кілометрів на годину, різко знизивши опір повітря і одночасно відмовившись від магнітів.

Поїзд в Hyperloop повинен рухатися по герметичній трубі, тиск в якій не перевищує одну тисячну атмосферного. Задум належить американському підприємцю Ілону Маску, який заснував компанію SpaceX і обіймає посаду генерального директора Tesla Motors.

Хоча надзвуковий поїзд з капсул, що летять по трубах, поки залишається лише мрією Маска, конкуренція між приватними компаніями швидко наближає її реалізацію. Сам Маск вирішив побудувати випробувальний трек в Техасі (терміни не визначені). Тим часом Hyperloop Transportation Technologies побудує трек на півнчі від Лос-Анджелеса вже в 2016 році.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: