Китай обігнав Німеччину і став найбільшим імпортером російської нафти

П'ятниця, 11 березня 2016, 19:36

Китай до кінця 2015 року став найбільшим імпортером російської нафти.

Про це йдеться в щомісячному огляді Міжнародного енергетичного агентства, пишуть "Ведомости".

"Дані щодо морських перевезень свідчать, що Китай імпортує все більше нафти по нафтопроводу ССТО і до кінця 2015 року став найбільшим споживачем російської нафти, обігнавши Німеччину", - зазначає МЕА.

У січні Китай імпортував 60% нафти, відвантаженої з терміналу Козьміно. Крім того, китайські НПЗ, розташовані на півночі країни, почали закуповувати російську нафту залізницею.

Реклама:

Раніше Міжнародне енергетичне агентство залишило без змін свій прогноз щодо темпів зростання попиту на нафту в поточному році - попит буде зростати на 1,2 мільйона барелів на день у порівнянні з 1,6 мільйона барелів на день в 2015 році.

Видобуток країн, що не входять в ОПЕК скоротиться в поточному році на 750 тисяч барелів на добу - до 57 мільйонів барелів на день. Це на 100 тисяч барелів на добу менше попереднього прогнозу МЕА.

Видобуток нафти в США, згідно з прогнозами, скоротиться майже на 530 тисяч барелів на день в цьому році - до 12,4 мільйона барелів на день.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!