На підприємстві, яке реалізовувало нафтопродукти Курченка, - обшуки

П'ятниця, 11 березня 2016, 18:51

У п'ятницю, 11 березня, прокурори і поліцейські Одеської області проводять обшуки в офісах і за місцем проживання колишніх, і діючих керівників і засновників ДП "Укртранснафтопродукт".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник генпрокурора - прокурор Одеської Давид Сакварелідзе.

"На даний момент прокурори і поліцейські Одеської області проводять обшуки в офісах і за місцем проживання як колишніх, так і діючих керівників і засновників ДП "Укртранснафтопродукт", а також чотирьох інших пов'язаних з ними підприємств в Житомирі, Києві, Коростені, Миколаєві та Херсоні", - повідомив прокурор.

"Також за клопотанням наших співробітників суд наклав арешт на понад 100 млн гривень, які були отримані в результаті реалізації цих нафтопродуктів", - заявив Сакварелідзе.

Реклама:

За його словами, в четвер правоохоронці пред'явили представникам державного підприємства і банку рішення суду, згідно з яким вони протягом наступних декількох днів зобов'язані перерахувати ці кошти на розрахунковий рахунок Головного управління Національної поліції в Одеській області.

"У нас є вагомі підстави вважати, що ці кошти були вкрадені, їх там немає і бути не може. Хоча дуже хотілося б вірити в зворотне", - підсумував заступник генпрокурора.

Як повідомлялося, 13 листопада 2015 року суд дозволив передачу "Укртранснафтопродукт" всього нерухомого майна та земельної ділянки Одеського НПЗ.

Своє рішення суд мотивував тим, що Одеський НПЗ не може забезпечити відповідні умови зберігання майна, на яке накладено арешт, для підтримки його технологічного стану.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин підтвердив намір ДП "Укртранснафтопродукт" відновити роботу Одеського НПЗ.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "Лукойл" купила група "СЄПЕК" Сергія Курченка, яка пізніше передала підприємство в заставу російському банку "ВТБ".

Учасники ринку нафтопродуктів пов'язують роботу ДП "Укртрансфнафтопродукт" з фігурою Сергія Тищенка - співвласника групи "Фактор" - і нардепа Сергія Пашинського.

Непрямим підтвердженням цього стала схема реалізації нафтопродуктів, за якою "Укртранснафтопродукт" підключив до продажу фірму "Укройлпродукт", яка входить до групи "Фактор", про що писала в своєму розслідуванні "Українська правда".

Сам Тищенко заперечує як тісні зв'язки з Пашинським, так і заниження ціни при продажу нафтопродуктів.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: