"Укргазвидобування" починає випуск бензинів Євро-4

П'ятниця, 11 березня 2016, 18:04

ПАТ "Укргазвидобування" з кінця березня 2016 року починає випуск бензинів екологічного класу Євро-4,  та з вересня 2016 року, відповідно до календарного плану робіт, дизпалива Євро-4.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Як наголошується, строк запуску дизпалива екологічного класу Євро-4 був перенесений через скасування тендерів на закупівлю обладнання для установки гідроочистки та проведення нових, що дозволило зменшити вартість проекту з 128 млн гривень до 70 млн гривень.

"Вже з квітня 2016 року Шебелинский ГПЗ буде виробляти 12-13 тисяч тонн бензину Євро-4, 2,5-3 тисяч тонн риформату та 3-3,5 тисяч тонн бензольної фракції", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У компанії повідомили, що модернізація дозволить збільшити на 10-15% надходження від реалізації палива від теперішніх 450-480 млн гривень на місяць.

"Відвантаження палива відбуватиметься за допомогою програмного модуля "Електронна черга". Цей комплекс дозволить покупцям самостійно планувати обсяги та встановлювати черговість відвантажень, а також мінімізує корупційне втручання в процес закупівлі", - повідомляє прес-служба.

"Ми завершили один з масштабних модернізаційних проектів, з прорахованим і коротким, до року, строком окупності. Ми зможемо покращити насичення внутрішнього ринку вітчизняним паливом високої якості та зменшити залежність від імпорту", - заявив голова правління компанії Олег Прохоренко.

Також компанія звернулась в Міністерство енергетики та вугільної промисловості з проханням винесення на розгляд на засідання Кабінету міністрів проекту постанови, яка дозволить подовжити дії виключення технічного регламенту для дизпалива до 30 вересня 2016 року.

"У разі неподовження дії виключення з Технічного регламенту на дизельне паливо, "Укргазвидобування" змушене буде експортувати близько 7-8 тисяч дизпалива в місяць, не сплачуючи акцизного податку та ПДВ, що відповідно зменшить надходження в державний бюджет приблизно на 175 млн гривень", - сказав директор з комерційних питань УГВ Сергій Федоренко.

"Також компанія не зможе приймати участь в тендерах державних установ, таких як Міністерство оборони, де участь УГВ призводить до встановлення справедливих ринкових цін", - додав він.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: