Пасішнику оголосили підозру

П'ятниця, 11 березня 2016, 17:49

Виконавчому директору, в.о. заступника голови правління "Нафтогаз-Україна" Андрію Пасішнику повідомили підозру на допиті в Національному антикорупційному бюро.

Про це він повідомив "Українській правді".

Як відомо Пасішника підозрюють у "незаконному впливі на члена Кабміну з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконних рішень".

 

Як повідомлялося, 9 березня детективи НАБУ за погодженням із прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Реклама:

Однак Пасішник повідомив детективам, що не зможе з’явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон. Тому підозру вони направили йому поштою.

Пасішника підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу (втручання у діяльність державного діяча).

Під час розслідування детективи НАБУ встановили факт здійснення 25.01–01.02.2016 незаконного впливу Пасішником на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра.

Валентина Романенко, УП

Українська правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: