"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Goldman Sachs прогнозує нафту по 35 доларів у другому кварталі

П'ятниця, 11 березня 2016, 16:52

Goldman Sachs підвищив прогноз цін на нафту в другому кварталі 2016 року з 20-40 доларів за барель до 25-45 доларів за барель.

Про це пише "Прайм" з посиланням на агентство MarketWatch.

Згідно з прогнозами аналітиків Goldman Sachs, середня ціна на нафту в другому кварталі може становити 35 доларів за барель. А в третьому і четвертому кварталі середня вартість "чорного золота" може досягти рівня в 40 доларів за барель.

Перебої в постачаннях з ряду країн, що не входять в ОПЕК, сприятимуть скороченню надлишку пропозиції нафти на світовому ринку, відзначає Goldman Sachs. Ціни на нафту, які раніше в цьому році досягли 12-річних мінімумів, відновляться, вважають аналітики банку.

Реклама:

На думку експертів Goldman Sachs Дамьена Курвалена і Джеффрі Каррі, "подальше відновлення цін буде поступовим, щоб відповідати темпу зниження запасів нафти".

Раніше Міжнародне енергетичне агентство залишило без змін свій прогноз щодо темпів зростання попиту на нафту в поточному році - попит буде зростати на 1,2 мільйона барелів на день у порівнянні з 1,6 мільйона барелів на день в 2015 році.

Видобуток країн, що не входять в ОПЕК скоротиться в поточному році на 750 тисяч барелів на добу - до 57 мільйонів барелів на день. Це на 100 тисяч барелів на добу менше попереднього прогнозу МЕА.

Видобуток нафти в США, згідно з прогнозами, скоротиться майже на 530 тисяч барелів на день в цьому році - до 12,4 мільйона барелів на день.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!