"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Індійські компанії хочуть придбати ряд активів "Роснєфті" - ЗМІ

Четвер, 10 березня 2016, 20:03

Три індійські компанії - Indian Oil Corp (IOC), Oil India і Bharat PetroResources Ltd (BPRL) наступного тижня планують підписати угоду з "Роснєфтью" про покупку 29 відсотків в родовищі Таас-Юрях.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела близьких до операції.

У грудні IOC і Oil India підписали меморандум з "Роснєфтью" про покупку цього пакета, потім до них приєдналася BPRL - видобувний підрозділ Bharat Petroleum Corp.

Таас-Юрях в середньостроковій перспективі повинен виробляти 5 мільйонів тонн нафти на рік. "Роснєфть" в минулому році продала 20 відсотків в цьому проекті Bharat Petroleum за 750 мільйонів мільйонів.

Реклама:

Угода буде підписана під час поїздки в Індію глави "Роснєфті" Ігоря Сечіна.

Як очікується, індійська ONGC Videsh підпише під час візиту меморандум про наміри з "Роснєфтью" про збільшення свого 15-процентного пакету в родовищі Ванкор до 26 відсотків, повідомили джерела.

За їхніми даними, IOC, Oil India і BPRL можуть підписати меморандум про наміри придбати додаткові 23,9% в Ванкорі у "Роснєфті". Угода про купівлю-продаж буде підписана під час економічного форуму в Санкт-Петербурзі в червні.

Глави Oil India, ONGC Videsh і BPRL не відповіли за дзвінки Reuters, "Роснефть" не була доступною для коментарів.

Раніше повідомлялося, що Міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв заявив, що уряд прийняв рішення по приватизації держкомпанії "Роснефть".

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: