"Запоріжжяобленерго" виставлять на продаж восени - глава ФДМУ

Четвер, 10 березня 2016, 18:52

Фонд державного майна планує виставити на продаж 60,2% акцій компанії "Запоріжжяобленерго" в жовтні-листопаді 2016 року.

Про це повідомив глава фонду Ігор Білоус на засіданні уряду в четвер, пише "УНІАН".

"У нас трохи розтягнутий графік через донорів, які фінансують (процедуру приватизації). Ми "Запоріжжяобленерго" можемо поставити на жовтень-листопад", - сказав він.

При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який був присутній на засіданні, зазначив, що компанію потрібно приватизувати в більш стислі терміни.

Реклама:

"З огляду на акціонерів, "Запоріжжяобленерго" потрібно поставити (на приватизацію) в першу чергу", - підкреслив Аваков.

Як повідомлялося, Фонд державного майна 21 березня проведе конкурс з відбору оцінювачів 60,2% акцій енергогенеруючої компанії "Запоріжжяобленерго", 99,99% Одеської ТЕЦ, 99,83% Херсонської ТЕЦ, 99,93% Дніпродзержинської теплоелектроцентралі для подальшої приватизації держпідприємств.

Раніше стало відомо, що Європейський банк реконструкції і розвитку вважає незадовільним приватизаційний процес в Україні.

Як відомо, 28 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Раніше, під час форуму в Давосі міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці вересня затвердив перелік об'єктів, приватизація яких здійснюється із залученням радників.

До нього увійшли 78,29% акцій "Центренерго", 99,567% Одеського припортового заводу і 99,995% "Сумихімпром", а також пакети акцій "Харківобленерго" (65,001%), "Запоріжжяобленерго" (60,248%), "Миколаївобленерго" (70%), "Хмельницькобленерго" (70,009%), "Тернопільобленерго" (50,999%) і держпідприємство "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозобудування".

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: