ЄБРР розкритикував приватизаційний процес в Україні

Четвер, 10 березня 2016, 15:59

Європейський банк реконструкції і розвитку вважає незадовільним приватизаційний процес в Україні.

Про це повідомив керуючий директор східної Європи і Кавказу ЄБРР Франсіс Маліж в ході 12-ї інвестиційної конференції компанії Dragon Capital, передають "Українські Новини".

"Найбільше занепокоєння викликає те, що не вдалося багато чого досягти в приватизаційному процесі. Так, є проблеми в банківському секторі і енергетичному, але найбільша корупція спостерігається зараз в держкомпаніях", - сказав він.

Маліж зазначив, що він очікує в цьому році від української влади більш рішучих кроків у цьому питанні.

Реклама:

При цьому він не погодився з тими оцінками, які озвучував НБУ при прогнозі про надходження від приватизації в 1 млрд доларів в цьому році.

"Я не дуже згоден з оцінками, які озвучені. Приватизація повинна бути прозорою і не повинно бути так, що якась кіпрська компанія з невідомим власником купує активи", - підкреслив представник ЄБРР.

Як відомо, 28 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Раніше, під час форуму в Давосі міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці вересня затвердив перелік об'єктів, приватизація яких здійснюється із залученням радників.

До нього увійшли 78,29% акцій "Центренерго", 99,567% Одеського припортового заводу і 99,995% "Сумихімпром", а також пакети акцій "Харківобленерго" (65,001%), "Запоріжжяобленерго" (60,248%), "Миколаївобленерго" (70%), "Хмельницькобленерго" (70,009%), "Тернопільобленерго" (50,999%) і держпідприємство "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозобудування".

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: