"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ferrexpo Жеваго за рік скоротила прибуток у 6 разів

Четвер, 10 березня 2016, 15:02

Швейцарська гірничодобувна компанії Ferrexpо, що контролює в Україні Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати, в 2015 році скоротила чистий прибуток у 6 разів порівняно з 2014 роком - до 31,5 мільйона доларів.

Про це йдеться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, пише "УНІАН".

Також повідомляється, що виручка компанії минулого року знизилася на третину - до 961 млн доларів, через падіння цін на руду на світовому ринку, тоді як обсяги продажу окатишів в натуральному вираженні зросли на 1,5% - до 11,3 млн тонн.

Показник EBITDA (прибуток до сплати податків, витрат на амортизацію та відсотків за кредитами) за минулий 2015 рік скоротився на 37% - до 313 млн доларів проти 496 млн доларів у 2014 році.

Реклама:

Як наголошується в звіті компанії, за 2015 рік виручка від експорту продукції скоротилася порівняно з 2014 роком на 30% - до 895,52 млн доларів.

Падіння валютної виручки зафіксовано як на традиційних для компанії ринках Австрії та Словаччини, так і на зростаючих ринках Китаю і Японії.

Поточні боргові зобов'язання Ferrexpо за 2015 рік скоротилися порівняно з 2014 роком до 203,3 млн доларів з 248,374 млн доларів.

Довгострокові зобов'язання компанії за звітний період скоротилися до 0,904 млрд доларів з 1,305 млрд доларів.

"Ferrexpo є одним з найбільш витратних виробників окатишів в світі, що дозволяє компанії залишатися прибутковою в умовах поточного падіння цін", - наголошується в звіті компанії.

Компанія повідомила, що продовжує скорочувати свої грошові витрати на виробництво тонни продукції через девальвацію гривні і підвищення ефективності операційної діяльності.

Акції Ferrexpo, найбільшим акціонером якої є український бізнесмен Костянтин Жеваго,котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: