Абромавичус: до квітня спостережна рада "Нафтогазу" буде сформована

Четвер, 10 березня 2016, 10:41

Міністр економічного розвитку й торгівлі Айварас Абромавичус прогнозує завершення формування спостережної ради національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" до квітня.

Про це він сказав журналістам, передають "Українські новини".

"До кінця березня спостережна рада "Нафтогазу" буде сформована. Це лакмусовий папірець реформи корпоративного управління держкомпаніями в Україні", - сказав він.

Як повідомлялося, до складу спостережної ради "Нафтогазу" увійдуть 5 членів, з яких 3 будуть незалежними, а 2 - призначатися державою.

Реклама:

Спостережна рада буде складатися з 3 комітетів: комітету із призначенням і винагороді, комітету з питань аудита й комітету з етики.

Кандидатів на посаді незалежних членів спостережної ради буде відбирати комітет із призначенню керівників особливо важливих для економіки підприємств, до складу якого входять 5 міністрів і 5 незалежних членів міжнародних фінансових інститутів.

Склад спостережної ради затверджує Мінекономіки.

До квітня 2017 року повноваження спостережної ради будуть обмеженими, зокрема, призначати правління й затверджувати фінансовий та інвестиційний плани компанії будуть загальні збори акціонерів.

Із квітня 2017 ці повноваження перейдуть до спостережної ради.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!