Moody's відкликає національні рейтинги в Росії

Четвер, 10 березня 2016, 09:47

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прийняло рішення ліквідувати в Росії свої рейтинги, присвоєні за національною шкалою, і закрити свою російську "дочку" - "Мудіс Інтерфакс".

Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства, передає РБК.

Рішення, як йдеться в повідомленні Moody's, прийнято у зв'язку з законодавчими змінами та іншими потенційними обмеженнями, які впливають на присвоєння рейтингів за національною шкалою в Росії.

"Зокрема, це стосується вимог щодо організаційної та операційної незалежності, які обмежать можливість РАМИ використовувати глобальні ресурси Moody's", - зазначено в релізі міжнародного агентства.

Реклама:

Рейтинги за національною шкалою, присвоєні РАМИ (зараз їх близько 150), будуть відкликані протягом 2016 року.

Згідно із законом, що вступає в силу в 2017 році, іноземні рейтингові агентства можуть працювати в Росії або через філії та привласнювати міжнародні рейтинги, або створити в Росії "дочку", яка буде відповідати новим вимогам російського законодавства і привласнювати рейтинги за національною шкалою.

"Рішення про відкликання рейтингів за національною шкалою не вплине на присвоєння рейтингів Moody's за глобальною шкалою", - підкреслюється в повідомленні рейтингового агентства.

Раніше рейтингове агентство Fitch погіршило свій прогноз динаміки економіки Росії на 2016 рік до зниження на 1,5%.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!