"Альфа-Груп" передумала купувати "дочку" Raiffeisen Bank

Вівторок, 1 березня 2016, 20:50

"Альфа-Груп" вийшла з угоди щодо купівлі банку Zuno у Raiffaisen Bank International.

Про це повідомив сам RBI в своєму прес-релізі, пише РБК.

Продаж австрійського онлайн-банку Zuno ABH Holdings S.A. (входить до консорціуму "Альфа-Груп", володіє мажоритарним пакетом акцій "Альфа-банку") не відбудуться, пише в своєму релізі RBI.

ABH Holdings S.A., з якою RBI домовився про продаж в минулому році, вийшла з угоди, уточнюється в прес-релізі.

Реклама:

При цьому причина виходу не пов'язана зі станом активу, що продається, зазначає RBI.

Угода не відбулася в обумовлені терміни з причин, не пов'язаних з досягнутими домовленостями, відповіла прес-служба "Альфа-Груп" на запит РБК.

Група продовжить розвиток свого бізнесу в Європі на платформі Амстердамського торговельного банку, додали там.

Інформація про можливу операцію з'явилася у вересні минулого року.

RBI повідомляв тоді, що продаж дочірнього банку стане одним із заходів по підтримці капіталу. "Альфа-банк" планував використовувати досвід і напрацювання банку Zuno для побудови директ-банку в Росії.

Zuno bank є невеликим банком RBI, які працюють на ринках Словенії та Чехії.

На кінець 2015 року в ньому працювали 200 співробітників, у банку 25 тис. клієнтів, сума депозитів в банку становить 775 млн євро, обсяг кредитного портфеля - 75 млн євро.

На початку минулого року Raiffeisen Bank International оголосив, що планує скоротити свій бізнес в Росії, в Україні і в Угорщині і продати польський і словенський підрозділ.

За рахунок цього банк збирається до кінця 2017 року збільшити рівень достатності капіталу до 12%.

ABH Holdings S.A. - приватна інвестиційна холдингова компанія, головний офіс якої знаходиться в Люксембурзі, з інвестиціями в банківських групах на території країн СНД і Європи.

Вона включає "Альфа-банк" в Росії, "Альфа-банк" в Україні, "Альфа-банк" в Білорусії, "Альфа-банк" в Казахстані, а також Amsterdam Trade Bank N.V. ABH Holdings S.A., в свою чергу, входить до консорціуму "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана, Германа Хана і Олексія Кузьмичова.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: