ФДМУ планує продати 450 об'єктів в 2016 році

Вівторок, 1 березня 2016, 20:11

Фонд держмайна України цього року планує виставити на приватизацію 450 об'єктів державної власності, з яких 20 є великими підприємствами, 50 - середні компанії, 380 - об'єкти малої приватизації.

Про це йдеться у повідомденні Фонду, пише "УНІАН".

"ФДМУ використовуватиме всі можливі способи продажу: аукціони з умовами і без умов на підвищення ціни і голландського типу (аукціон за принципом зниження ціни), продажу на фондовій біржі", - зазначила прес-служба.

Нагадаємо, згідно з Бюджетним кодексом, від приватизації у 2016 році фонд планує направити до бюджету 17,1 млрд грн.

Реклама:

Головним об'єктом для приватизації цього року є 99,6% держпакету акцій Одеського припортового заводу, конкурс з продажу якого має розпочатися 30 червня. Від його приватизації фонд планує виручити не менш як 500 млн дол.

Крім того, Фонд держмайна має намір у червні виставити на приватизацію 70% "Хмельницькобленерго", 70% "Миколаївобленерго", 65% "Харківобленерго", 50,9% "Тернопільобленерго" і 99,9% Дніпродзержинської ТЕЦ.

Також у травні на фондових біржах ФДМУ планує виставити на продаж 25-відсоткові пакети акцій "Донбасенерго", "Сумиобленерго", "Одесаобленерго"; у червні - "ДТЕК Західенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "Дніпрообленерго" і "Київенерго"; у жовтні - "ДТЕК Донбасобленерго".

У липні ФДМУ має намір продати на фондовій біржі 46% акцій "Черкасиобленерго".

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: