UniCredit Bank обрав нового главу наглядової ради

Вівторок, 1 березня 2016, 17:46

29 лютого 2016 року у засіданні наглядової ради UniCredit Bank (ПАТ "Укрсоцбанк") Харальд Вертнег одноголосним рішенням був обраний новим головою наглядової ради банку.

Про це йдеться в повідомленні банку.

Як зазначається, попередній голова наглядової ради UniCredit Bank Віллібальд Чернко 18 лютого покинув пост за власним бажанням.

Вертнег з квітня 2011 року був членом наглядової ради "Укрсоцбанку", в даний час займає посаду начальника департаменту бухгалтерського обліку UniCredit Bank Austria AG (Австрія та регіон Центральної та Східної Європи), з жовтня 2008 року до квітня 2010 року він був фінансовим директором, членом правління "Укрсоцбанку".

Реклама:

Як повідомлялося, холдингова компанія Альфа-Груп ABH Holdings SA, яка опосередковано володіє 100% акцій "Альфа-Банку", в січні поточного року підписала угоду з UniCredit Group про передачу 100% акцій "Укрсоцбанку" в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH в розмірі 9,9 %.

За даними НБУ, до 8 березня 2015 року ABH Holdings SA володів Альфа-Банком (Київ) через ABH Ukraine Limited. У свою чергу власниками ABHH були громадяни Ізраїлю Михайло Фрідман - 36,47% і Герман Хан - 23,27%, громадяни Росії Олексій Кузмичев - 18,12%, Петро Авен -13,76% і Андрeй Косогов - 4,08%, а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

ABH Holdings S.A. - приватна інвестиційна холдингова компанія, головний офіс якої знаходиться в Люксембурзі, з інвестиціями в ряд банківських груп на території країн СНД і Європи.

Крім українського Альфа-банку операційними компаніями ABHH є однойменні банки в Росії, Білорусі, Казахстані, а також Amsterdam Trade Bank NV. Також дочірні компанії ABHH ведуть діяльність на Кіпрі та у Великобританії.

Нагадаємо, 7 серпня стало відомо, що Альфа-Груп ABH Holdings SA , власник восьмого за розмірами активів на українському банківському ринку "Альфа Банку", вступила в тримісячні ексклюзивні переговори з UniCredit Group щодо купівлі сьомого на ринку "Укрсоцбанку" в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: