"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ДТЕК" Ахметова скаржиться на мільярдні збитки

Вівторок, 1 березня 2016, 13:38

Енергохолдинг "ДТЕК" констатує мільярдні збитки своєї теплової генерації в 2015 році.

Про це на енергетичному форумі Інституту Адама Сміта повідомив генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко, передають Українські Новини.

"Природно, що в 2012 році тариф теплової генерації призвів до того, що у нас збитки обчислюються мільярдами гривень. З цим складно будувати якусь довгострокову інвестиційну політику", - сказав він.

Тимченко підкреслив, що бізнесу необхідні прозорі і зрозумілі принципи тарифоутворення як на електроенергію, так і на вугілля.

Реклама:

"За результатами 2015 роки нам складно говорити про серйозні інвестиції, при цьому ми змогли утримати обсяг видобутку вугілля", - додав він.

Тимченко резюмував, що якщо ті зміни і реформи, які зараз декларуються владою, будуть реалізовані, у бізнесу з'явиться впевненість і фінансовий ресурс для продовження інвестицій.

Нагадаємо, січень-вересень 2015 року енергогенеруюча компанія "ДТЕК Дніпроенерго", згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, закінчила зі збитком 2,272 млрд гривень, при цьому збиток за 9 місяців 2014 року становив 23,744 млн гривень.

Січень-вересень 2015 року енергогенеруюча компанія "ДТЕК Західенерго", згідно з міжнародними стандартами фінансової звітності, закінчив зі збитком 1 726,793 млн гривень, при цьому збиток за аналогічний період 2014 року становив 68,41 млн гривень.

Нагадаємо, як повідомлялося, "ДТЕК" в 2015 році скоротив відпуск електроенергії на 20,1% в порівнянні з 2014 роком - до 37,65 млрд кВт-год, включаючи вироблені на вітроелектростанціях 0,63 млрд кВт-год.

"ДТЕК" створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!