Sony подала заявку на патент рукавички для віртуальної реальності

Вівторок, 1 березня 2016, 13:11

Компанія Sony Computer Entertainment подала заявку на патент контролера для віртуальної реальності у вигляді рукавички, яка може реєструвати руху окремих пальців.

Про це з посиланням на портал Motherboard, пише видання "N+1".

У патенті описується рукавичка, яка здатна відстежувати рухи окремої фаланги. Крім вбудованих в рукавичку датчиків для позиціонування рук у віртуальній реальності також використовується камера, спрямована на користувача.

Передбачається, що подібний пристрій допоможе користувачеві в окулярах віртуальної реальності взаємодіяти з 3D-об'єктами в комп'ютерних іграх, а також працювати з документами, текстом і зображеннями.

Реклама:

Як зазначає "N+1", у виробників VR-гаджетів поки що немає єдиної концепції виду контролерів для віртуальної реальності.

Так, Oculus пропонує використовувати звичайний контролер від приставки Xbox One.

HTC, навпаки, в комплект VR-окулярів Vive включила пару спеціальних контролерів, що дозволяють використовувати звичні людям жести руками. Також своя версія VR-контролера є у Samsung.

Існують окремі проекти гаджетів, які потенційно можуть бути використані для ігор і роботи в віртуальній реальності.

У жовтні американська компанія Аpotact labs представілаконтроллер Gest, а японський стартап H2L створив браслет, що імітує дотик віртуальних об'єктів. Крім того, компанія Castrol в своїй рекламній кампанії зробила контролер віртуальної реальності з автомобіля Ford Mustang.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: