ОПЕК у лютому знизила видобуток нафти

Вівторок, 1 березня 2016, 09:51

Країни ОПЕК в лютому 2016 року знизили виробництво нафти на 280 000 барелів на добу - до 32,37 млн барелів на добу.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на Reuters.

Лідером падіння став Ірак.

Країна припинила з 17 лютого постачання нафтопроводом з Курдистану потужністю 600 000 бар./добу. Відновлення постачання очікується в середині березня.

Реклама:

Падіння видобутку нафти зафіксовано також у Нігерії через аварію на виробництві Royal Dutch Shell. В ОАЕ кілька родовищ були закриті для технічного обслуговування, що також призвело до зниження виробництва.

Саудівська Аравія зберегла обсяг виробництва в 10,2 млн бар/добу. Країна досягла рекордного показника видобутку в 10,56 мільйона барелів на добу в червні м.р.

Іран з грудня 2015 року - після зняття санкцій - збільшив видобуток на 200 000 бар/добу, тоді як офіційна влада заявляла про збільшення експорту на 500 000 бар/добу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни ОПЕК в найближчому майбутньому збільшать частку в світовому виробництві нафти, оскільки вартість видобутку "чорного золота" в країнах картелю є низькою.

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі новини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!