Китай може знизити викиди CO2 без втрати економічного зростання

Вівторок, 9 лютого 2016, 18:01

Нові зусилля Китаю відрегулювати ціни на вуглець, можуть значно знизити викиди вуглекислого газу в країні не перешкоджаючи економічному розвитку.

Про повідомляє сайт Массачусетського інституту технологій.

Як зазначається, на підставі унікальної моделі, що пов'язує економку Китаю з її енергетичною системою, дослідження показало, що зниження використання вуглецю в господарській діяльності не завадило б китайському уряду збільшувати економічний добробут держави.

"Модель порівнює і протиставляє два основні шляхи, які могли б вплинути на рівень споживання енергії в Китаї. Один, "продовження зусиль" - звичайна траєкторія. Інший шлях заснований на оголошених в Китаї реформах і екологічних ініціативах називається "Продовження зусиль", - йдеться у повідідомленні.

Реклама:

У першому сценарії, викиди вуглецю будуть зменшуватися до 2040 року, що на 10 років пізніше ніж у другому.

"Використовуючи ціноутворення вуглецю в поєднанні з реформою цін на енергоносії і підтримуючи поновлювані джерела енергії, Китай може досягти значного скорочення викидів без шкоди економічному зростанню", - говорить Валері Карплус, доцент в МІТ і співавтор дослідження.

Поштовхом для дослідження послужив початок зміни економічної політики оголошеному в Китаї.

У 2013 році Китай обіцяв створити більш сталий економічний розвиток через ряд заходів, які включили створення ринків для викидів СО2, а також інших забруднюючих речовин і обмежених ресурсів на кшталт води.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!