Суд анулював договір про зберігання нафти на одному з НПЗ "Привату"

Вівторок, 9 лютого 2016, 15:09

Апеляційний господарський суд Києва задовольнив апеляційну скаргу ПАТ "Укртранснафта" за позовом до ВАТ "НПК-Галичина" про визнання недійсним договору оренди резервуарів.

Про це "Економічній правді" повідомив виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасишник.

"Сьогодні Апеляційний господарський суд Києва задовольнив апеляційну скаргу "Укртранснафти" за позовом ВАТ "НПК-Галичина", - повідомив він.

Крім того, за словами Пасішника, прийнято нове рішення про задоволення зустрічного позову "Укртранснафти" про визнання недійсним договору оренди резервуарів. Також суд відмовив у претензіях на виплату орендної плати.

Реклама:

Як відомо, топ-менеджмент ВАТ "НПК-Галичина" контролюється "Приватом", що побічно підтверджував і сам Ігор Коломойський.

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта", якою тоді керував менеджер Ігоря Коломойського Олександ Лазорко, за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

У 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Зараз на трьох НПЗ - Кременчуцькому, Надвірнянському і Дрогобицькому - зберігається 380 тисяч тонн державної нафти.

У 2015 році вартість зберігання зафіксували на рівні 6,4 грн/тонну - виходить близько 2,4 млн гривень в день.

За словами генерального директора "Укртранснафти" Миколи Гавриленка, зараз НПЗ оцінюють суму заборгованості з боку "Укртранснафти" в 700 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: