"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Укртатнафті" стверджують, що тарифи на зберігання нафти - ринкові

Вівторок, 9 лютого 2016, 12:56

В ПАТ "Укртатнафта" заявили, що звинувачення ПАТ "Укртранснафта" на адресу НПЗ про дорожчі тарифи на зберігання нафти, ніж у європейських країнах є "свідомим маніпулюванням цифрами".

Про це повідомляє прес-служба "Укртатнафти".

"У наведених в прес-релізі ПАТ "Укртранснафта" підрахунках витрати на зберігання нафти в деяких європейських терміналах беруться без ПДВ - до 3-4 євро за тонну нафти.  Але при остаточному розрахунку вартості зберігання нафти у резервуарах ПАТ "Укртатнафта" умисно додається сума ПДВ, яка у даних розрахунках не повинна враховуватися", - говориться у повідомленні.

За словами представників "Укртатнафти", місячний тариф за зберігання нафти в НПЗ становить 5,5 євро, а не 6,6 євро, як порахували в "Укртранснафті".

Реклама:

"В свою чергу, тарифи "Укртранснафти" на транспортування української нафти, що оплачує "Укртатнафта", на 60% вище, аніж у багатьох країнах Євросоюзу. Таким чином різниця між вартістю зберігання і тарифами на транспортування нафти не така вже й суттєва", - повідомляє прес-служба.

Минулого тижня прес-служба "Укртранснафти" повідомила, що ставки тарифу українських НПЗ за зберігання технологічної нафти ПАТ "Укртранснафта" є абсолютно неринковими та у рази вищі від європейських тарифів.

Нагадаємо, що в травні 2014 року "Укртранснафта", якою тоді керував менеджер Ігоря Коломойського Олександ Лазорко, за своєю ініціативою викачала з магістральних нафтопроводів 675 тисяч тонн технологічної нафти.

Як відомо, 29 травня СБУ оголосила про розслідування справи щодо зловживань посадових осіб "Укртранснафти" при укладанні угод на зберігання технологічної нафти, витісненої з магістральних нафтопроводів.

У 2014 році керівництво "Укртранснафти" уклало зі структурами Коломойського договори про безоплатне зберігання технічної нафти терміном на рік, однак невдовзі був підписаний додаток до угоди, який скоротив цей термін до 90 днів.

Після цього зберігання нафти стало платним, що завдало державі збитків - на момент заяви СБУ вони оцінювалися в 456 мільйонів 437 тисяч гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: