"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту повернулися до зростання після падіння напередодні

Вівторок, 9 лютого 2016, 09:23

Світові ціни на нафту в ході торгів вівторка повернулися до позитивної динаміки, компенсуючи втрати попередньої торгової сесії, незважаючи на побоювання за глобальний надлишок на ринку сировини.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:02 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,09% - до 32,91 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищувалася на 0,96% - до 29,98 долара за барель.

Неясність щодо можливої координації дій основних країн-експортерів щодо зниження пропозиції на нафтовому ринку продовжує впливати на динаміку торгів.

Реклама:

У неділю відбулася зустріч міністра нафти Венесуели Еулохіо Дель Піно з колегою з Саудівської Аравії Алі аль-Наїмі, на якій вони обговорили можливу координацію дій між країнами ОПЕК та іншими видобувачами нафти.

Учасники зустрічі назвали її успішною і продуктивною, проте ні про які конкретні дії не повідомили, що розчарувало очікування ринку.

"Я думаю, що ймовірність скоординованих дій щодо скорочення постачань вкрай мала", - заявив газеті The Wall Street Journal стратег ANZ в Сіднеї Деніел Хайнз.

Підтримку нафтовим цінам продовжує надавати долар, який слабшає на тлі побоювань за глобальне зростання економіки. Так, падіння попиту на ризикові активи у вівторок викликало ослаблення долара до ієни до мінімуму з листопада 2014 року.

В цілому, обсяг торгів на поточному тижні значно знижений у зв'язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем у багатьох азіатських країнах.

У вівторок закриті ринки Сінгапуру, Гонконгу, Кореї, Індонезії, Малайзії, Філіппін, Тайваню. Ринки Китаю будуть закриті весь поточний тиждень через новорічні святкувань.

Раніше головний виконавчий директор найбільшого нафтотрейдера Vitol Ян Тейлор заявив, що  світові ціни на нафту протягом найближчих 5-10 років будуть перебувати в діапазоні 40-60 доларів за барель. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!