"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін дозволив приватизувати 55% акцій банку ВТБ

Понеділок, 8 лютого 2016, 19:02

Президент Володимир Путін підписав указ про внесення поправок до переліку стратегічних підприємств і акціонерних товариств, згідно з якими частка держави в статутному капіталі ВТБ може бути знижена до 45%.

Указ опублікований на офіційному інтернет-порталі правової інформації, пише Forbes.ru.

Раніше в переліку було зафіксовано, що частка держави в ВТБ повинна бути не менше 50% плюс одна акція.

Влітку 2015 року ВТБ розмістив на користь АСВ привілейовані акції типу "А" загальним обсягом 307 млрд рублів в рамках докапіталізації. Це призвело до зниження сумарної частки Росії в статутному капіталі банку з 85,3% до 45%.

Реклама:

Зниження частки РФ в статутному капіталі ВТБ пояснюється тим, що акції, що належать АСВ, безпосередньо не включаються до держпакету.

Частка звичайних акцій, власником яких є держава, залишилася незмінною - 60,9%.

Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв, коментуючи 3 лютого відмову від планів приватизації "Сбєрбанку" заявив, що державна частка в ВТБ не знижуватиметься нижче 50%.

"Тому що є планка вимоги, встановлена указом президента, за яким ВТБ віднесений до числа тих активів, за якими встановлено вимогу, що контрольний пакет повинен знаходитися в руках держави", - говорив Улюкаєв.

На початку лютого Путін доручив уряду доопрацювати список держактивів, які пропонується продати в рамках приватизації.

Тоді Улюкаєв повідомив, що найбільш високі шанси до приватизації в 2016 році мають "Роснефть", "Башнєфть", "Алроса" і інші компанії, які вже стоять в плані приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: