"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аpple блокує iPhone 6 за ремонт в сторонніх сервісах

Понеділок, 8 лютого 2016, 13:36

Останнє оновлення програмного забезпечення iPhone 6 блокує подальше використання смартфона, якщо виявляє, що він був відремонтований не в офіційному представництві корпорації Apple.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Guardian.

Проблема, з якою почали стикатися власники нових смартфонів, відома як "error 53" ( "помилка 53"), і раніше вже була помічена при використанні інших продуктів компанії Apple, пише газета Guardian

Телефони користувачів, які раніше ремонтували основну кнопку смартфона ("додому") не в офіційних представництвах Apple, перестали працювати після установки останньої версії операційної системи, iOS 9.

Реклама:

Зокрема, видання наводить приклад одного з власників, фотографа Антоніо Олмос, телефон якого був заблокований через "помилки 53".

"Коли Олмос, який стверджує, що за останні роки витратив на продукцію корпорації Apple тисячі фунтів, приніс телефон в магазин Apple в Лондоні, співробітники заявили йому, що нічого не можуть зробити, і що його телефон тепер недійсний", - йдеться в статті.

На форумах компанії Apple один з користувачів скаржиться, що не може користуватися iPhone, хоча продовжує щомісяця за нього платити.

У Великобританії та інших країнах вартість смартфонів зазвичай включена в дворічний контракт із щомісячною абонентською платою, пояснює BBC.

"Я дійсно міняв розбитий екран телефону, і я розумію, що тепер він офіційно вважається підробленим, але дайте мені хоча б користуватися ним на старій операційній системі, - пише власник iPhone 6. - Я не можу отримати доступ до старих фотографій і важливих документів" .

Apple підтвердила редакції Guardian, що програмне забезпечення iPhone перевіряє, чи були вироблені ремонтні роботи авторизованим співробітником компанії-виробника.

Власникам телефонів, які зіткнулися з "помилкою 53", рекомендовано звертатися в службу підтримки Apple.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: