Російська VS Energy не братиме участі в приватизації обленерго - глава ФДМ

Понеділок, 8 лютого 2016, 12:34

Група VS Energy не братиме участі в приватизації енергопостачальних компаній (обленерго).

Про це в інтерв'ю "Економічна правда" заявив голова ФДМУ Ігор Білоус.

Білоус зазначив, що це пов'язано як з наявністю громадян РФ в числі бенефіціарів групи, так і небажанням розширювати свої активи в електроенергетиці України.

 "Значить, не підуть товариші, зарубаємо їх на кваліфікації. VS Energy точно не піде. Повірте, я знаю. У них достатньо активів. Обленерго вони не будуть купувати. Я не чув від них жодного сигналу. Я взагалі думаю, що вони в продажі стоять", - сказав він.

Реклама:

Крім того, Білоус нагадав, що в законопроекті №2319а-д є зміни до закону про приватизацію, які  не дозволять взяти участь в приватизації юридичним або фізичним особам, пов'язаним з країнами, визнаними Верховною Радою агресорами по відношенню до України.

Глава ФДМ також висловив сумнів в участі в приватизації Костянтина Григоришина, якому може бути цікаве отримання контролю над "Черкасиобленерго".

Нагадаємо, у 2016 році Фонд планує виставити на продаж ОПЗ, "Центренерго", "Донбасенерго", "ДТЕК Західенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго", "Київенерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Запорожьобленерго", "Харківобленерго","Тернопільобленерго" і "Черкасиобленерго".

Як відомо, у жовтні 2015 рок Міністерство внутрішніх справ розпочало розслідування щодо діяльності однієї з найбільших в Україні електроенергетичних груп VS Energy, яка належить росіянам Євгену Гінеру, Михайлу Воєводіну і Олександру Бабакову.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося,  в компанії відбулася зміна керівництва - багаторічний президент VS Energy Михайло Спектр покинув компанію, а його місце зайняв перший віце-президент Микола Лавренко.

За версією, озвученою учасником енергоринку, проблеми компанії можуть бути пов'язані з тим, що таким чином VS Energy стимулюють продати частину активів.

Групі VS Energy належить вісім енергопостачальних підприємств, вона найбільший приватний гравець на енергетичному ринку в Україні після ДТЕК Ріната Ахметова.

VS Energy підконтрольні "Київобленерго", "Рівнеобленерго", "Херсонобленерго", "Кіровоградобленерго", "Жітоміробленрго", "Одесаобленерго", "Чернівціобленерго", "Севастопольенерго", група також має частку в "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго" .

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: