Після призначення Райніна губернатором "Турбоатом" скуповується у фірми його батьків

Понеділок, 8 лютого 2016, 12:30

ПАТ "Турбоатом" у 2015 році уклало з ТОВ "Учбово-науковий виробничий центр "Охорона праці" три угоди на постачання товарів на загальну суму 654 тис грн.

Про це компанія повідомила у своєму звіті у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Як пише видання, зокрема, на 592 тис грн фірмі було замовлено спецодягу. При цьому ціни на деякі товари були значно вищі від цін у відкритих джерелах.

Крім того, "Турбоатом" закупив у "Охорони праці" стенд культури виробництва розміром 4500х1950 мм за 50 тис грн, а також вісім інформаційних плакатів: "Работа на высоте", "Металлообоработка", тощо. Загальна вартість плакатів становила 11,17 тис грн.

Реклама:

Засновниками ТОВ "Учбово-науковий виробничий центр "Охорона праці" є батьки губернатора Харківської області Ігора Райніна - Лев Райнін та Ганна Райнін.

В 2011-2012 роках серед засновників був й сам теперішній голова Харківської ОДА. В 2005 році на цьому підприємстві працювала теперішня віце-губернатор з економічних питань Юлія Світлична.

75,22 % акцій ПАТ "Турбоатом" належать державі. Ще 15,34 % акцій належить кіпрській Linfot Limited, яку пов’язують з Костянтином Григоришиним.

Директором підприємства є власник "Мегабанку", екс-регіонал, а зараз член партії "Солідарність" – Віктор Субботін.

У "ВДЗ" немає інформації, щодо закупівель товарів ПАТ "Турбоатом" у ТОВ "Учбово-науковий виробничий центр "Охорона праці" до 2015 року, коли Райнін очолив Харківську ОДА.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: