Стокгольмський арбітраж розгляне позови "ПриватБанку" до Росії

П'ятниця, 5 лютого 2016, 19:30

Стокгольмський арбітражний суд прийняв до розгляду позови найбільшого в Україні "Приватбанку" щодо втрачених активів у зв'язку з анексією Криму на суму близько 1 млрд доларів.

Про це повідомив голова правління Приватбанку Олександр Дубілет, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми пройшли всі процедури, і Стокгольмський арбітражний суд прийняв позов до розгляду. Йдеться про суму близько 1 млрд доларів. Предмет позову - втрачене майно, кредити, активи (у Криму - ІФ). Звісно, Росія не бере в цьому участі", - сказав він в інтерв'ю виданню "Новое время".

Як повідомлялося, один зі співвласників ПривтБанка бізнесмен Ігор Коломойський оцінив сукупні втрати учасників групи "Приват" від анексії Росією Криму в розмірі майже 2 млрд доларів.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що ПриватБанк в липні 2015 року спільно з фінансовою компанією "Фінілон" ініціював проти Російської Федерації арбітражний розгляд про захист втрачених у Криму інвестицій.

За даними банку, арбітражний суд сформований і здійснюватиме розгляд відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі.

Місцем проведення арбітражного розгляду обрана Гаага (Нідерланди). Водночас, сума позову не уточнювалася.

ПриватБанк заснований в 1992 році. Станом на 7 липня 2015 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів (241,809 млрд грн) банк був найбільшим серед 123 банків країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: