Поліція Латвії взялася за дочку "Приватбанку"

Четвер, 4 лютого 2016, 19:29

Управління державної поліції по боротьбі з економічними злочинами за заявою Комісії з ринку фінансів і капіталу розпочало кримінальний процес щодо PrivatBank про можливий економічний злочин.

Про це повідомив BNS представник Держполіції Том Садовскіс, передає "Інтерфакс-Україна".

На питання, чи є вже підозрювані у цій справі, Садовскіс відповів, що кримінальний процес знаходиться ще в початковій стадії і говорити про підозрюваних було б передчасно.

Як уже повідомлялося, в кінці листопада 2015 року КРФК відсторонила від виконання обов'язків голови правління PrivatBank Олександра Трубакова і відповідального члена правління Івету Керпе і доручила раді PrivatBank повністю змінити склад правління.

Реклама:

КРФК в кінці листопада зобов'язала раду PrivatBank відкликати правління, a 11 грудня наклала на цей банк штраф в розмірі 2,017 млн євро за допущені порушення закону про запобігання легалізації отриманих злочинним шляхом коштів і фінансування тероризму, закону про кредитні установи, нормативних правил формування системи внутрішнього контролю та поглибленого вивчення клієнтів.

Згідно із результатами проведеної КРФК перевірки угод з 2012 по 2014 роки було констатовано порушення як у вивченні клієнтів і документуванні інформації, так і в нагляді за угодами клієнтів, оскільки банк не класифікував ряд угод як потенційно підозрілі і не повідомив про них Службі щодо запобігання легалізації отриманих злочинним шляхом коштів.

Крім того, в грудні було вирішено застосувати індивідуальні монетарні санкції до членів правління PrivatBank: Олександра Трубакова, Олександра Мекекечко, Івету Керпе і Роланда Петерсонса.

КРФК вирішила оштрафувати відстороненого від роботи голови правління PrivatBank Трубакова на 96,449 тис. євро, Керпе - на 25,869 тис євро, Петерсонса - на 15,411 тис євро, Мекекечко - на 7,607 тис євро.

За сумою активів в кінці вересня 2015 року PrivatBank займав 11 місце серед діючих в Латвії банків.

Його найбільшим акціонером є український "ПриватБанк" Ігоря Коломойського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: