"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Посли країн G7 нагадали Україні про зобов'язання перед МВФ

Четвер, 4 лютого 2016, 16:51

Посли країн "Великої сімки" в ході зустрічі з керівництвом України підкреслили важливість виконання Києвом узятих на себе зобов'язань перед МВФ для подальшого отримання коштів від цієї організації.

Про це заявив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський після переговорів з президентом Петром Порошенком, прем'єром Арсенієм Яценюком і спікером Володимиром Гройсманом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мова йшла про те, що повинні бути виконані всі положення, які обговорювалися з МВФ, щоб відкрити можливість для фінансування", – сказав він агентству.

Разом з тим він уточнив, що в ході зустрічі не йшлося про конкретні ризики, через які МВФ може не надати Україні черговий транш.

Реклама:

Як повідомлялося, чотирирічна програма EFF для України загальним обсягом 12,348 млрд SDR (близько 17 млрд доларів), відкрита МВФ у березні 2015 року, спочатку передбачала проведення щоквартального огляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох.

Однак до теперішнього часу країна отримала лише перший транш коштів на 5 млрд доларів і другий - на1,7 млрд доларів.

В кінці січня Порошенко повідомив, що в ході візиту в Давос погодив з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард моменти, що стосуються надання Україні чергового траншу.

За словами президента, Україна очікує транш у розмірі 1,7 млрд доларів вже найближчим часом для поповнення золотовалютних резервів.

Президент також повідомив, що сам просив прибрати з пенсійної реформи норму про підвищення пенсійного віку.

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, Україна очікує отримати в сумі до 10 млрд доларів від різних джерел.

1 лютого голова Нацбанку Валерія Гонтарева повідомила, що влада на цьому тижні можуть направити МВФ оновлений меморандум про економічну та фінансову політику, що дозволить Фонду протягом двох-трьох тижнів розглянути питання про виділення третього траншу кредиту у розмірі 1,18 млрд SDR (1,63 млрд доларів).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: