Суд заарештував 380 мільйонів гривень "Креатива" за позовом ВТБ Банку

Четвер, 4 лютого 2016, 15:41

Господарський суд Києва заарештував 380,712 млн грн ПАТ "Креатив" за позовом ВТБ Банку.

Про це йдеться в ухвалі суду від 26 січня, пише Finclub.

Як повідомляється, у січні 2016 ВТБ Банк звернувся до суду з вимогою зобов'язати компанію "Інвестиційний капітал Україна" (ICU) виконати розпорядження на виконання облікової операції отримання/поставки цінних паперів від 26 жовтня 2015 року про стягнення з ПАТ "Креатив" на користь позивача заборгованості в сумі 380,7 млн грн.

"Позовні вимоги обґрунтовані тим, що "Креатив" у порушення виданого проспекту емісії не здійснив достроковий викуп випущених облігацій серії В, в результаті чого виникла заборгованість 380,7 млн грн", - йдеться в документі.

Реклама:

Банк просить суд стягнути з агропідприємства зазначену суму, судове засідання з цього питання відбудеться 8 лютого. В якості забезпечення позову фінустанова попросила заарештувати зазначену суму, в зв'язку з складною фінансовою ситуацією у "Креативі".

Суд задовольнив вимогу банку.

Нагадаємо, раніше Національна поліція порушила кримінальну справу за фактом привласнення грошових коштів ПАТ "Укрсоцбанк" в особливо великих розмірах працівниками Агрохолдингу Креатив.

Група "Креатив" - один з найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом жирів і маргаринів, соняшникової олії і шроту, соєвого шроту та олії, біопаливних пеллет, а також сільським господарством - рослинництвом і тваринництвом.

До серпня 2015 компанія належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: